Var spent før kampanjestart. Nå er både aktivitetsnivå og kreativiteten i full sving

Postet av Kollegamosjon den 22. Okt 2020

Jotun AS har over 100 deltakere på Kollegamosjon og kreativiteten er stor blant de ansatte. 

Foto: Screenshot fra Facebook. Se filmen her.

- Men vi var veldig spent på hva slags kampanje dette var, og hva vi skulle gjøre, sier Ole Anton Bakke, Packaging Manager i Jotun AS i Sandefjord.

Men etter to dager med Kollegamosjonen, kunne både han og de ansatte raskt konstatere at Kollegamosjon er med på å skape både latter og kreative måter på å få i gang fysisk aktivitet på arbeidsplassen.

- Jeg så blant annet ei gruppe hadde lastet ned gamle klipp fra NRK med «Trim for eldre» og var i full gang med «bøy&tøy» til stor iver og latter mens de arbeidet, forteller Bakke.

Daglige utfordringer

Kollegamosjonen er en aktivitetskampanje som skal skape fellesskap på arbeidsplassen. Kampanjen skal gi motivasjon til fysisk aktivitet hvor alle kan delta, og hvor deltakerne blir utfordret på ulike aktiviteter som er tilrettelagt av Bedriftsidretten.

Bakke forteller at nettopp de daglige utfordringene som deltakerne får, er det som gjør den store forskjellen blant deres ansatte.

-Da får vi tips og råd på hva de ansatte skal gjøre av aktivitet som igjen kan registreres i konkurransen, sier han. 

For Kollegamosjon er også en konkurranse hvor all aktivitet skal registreres så lenge kampanjen varer. Aktivitet sammen med kollegaer gir lettere poeng i konkurransen, men også all aktivitet utenom teller.  

Bakke trekker frem avdelingen som brukte videoklippene fra «Trim for eldre» som et godt eksempel på aktivitet som både er kreativt og som gir deltakerne poeng i konkurransen.

Sosial dimensjon

Jotun AS er en hjørnesteinsbedrift i Sandefjord med over 1000 ansatte, hvorav 900 er samlet på hovedkontoret i Sandefjord. Ifølge Bakke er det stor velvilje i ledelsen for tiltak som skal skape aktivitet blant de ansatte, hvor det legges opp til gode rammer for Jotun sitt bedriftsidrettslag.

- Ledelsen ser at fysisk aktivitet er viktig for god helse. I tillegg har det en stor betydning for sosialt samhold blant de ansatte, forteller han.

Og Bakke er tydelig på at de angrer ikke et eneste sekund på at de ble med på høstens aktivitetskampanje fra Bedriftsidretten.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.